WhatsApp Telefoonnummer

+31622284049

E-mail

info@praktijkwaterlander.nl

Openingstijden

Ma 8.30 – 18.00 uur, Wo 8.30 – 18.00 uur, Do 8.30 – 17.00 uur

Het uitgangspunt bij voetreflex massage is de gehele mens. Bij voetreflex massage wordt niet de ziekte behandeld, maar de zieke mens in zijn totaliteit: zowel lichaam als geest.

Bij gezonde mensen zijn lichaam en geest in balans. Ze kunnen echter uit balans raken door allerlei oorzaken, zoals werkdruk, verkeerde werkhouding, verkeerde voeding en psychische problemen. Het lichaam zelf heeft een groot herstellend vermogen, maar is soms niet meer goed in staat zichzelf te herstellen. Dit heeft vaak tot gevolg dat een bepaald orgaan of lichaamssysteem niet goed meer functioneert. En dan ontstaan er klachten.

Op de voeten worden alle organen, spieren en zenuwen van het lichaam gereflecteerd. Tijdens een voetreflex massage bewerk ik de reflexen van de gehele voet, spoor ik de aanwezige spanningen en blokkades op en neem die weg. Hierdoor komt het lichaam zelf weer in balans en begint het genezingsproces.

Voetreflex massage is een uitstekende aanvulling op een reguliere behandeling, zoals bij stress, vermoeidheid en aandoeningen die daarmee verband houden, emotionele stoornissen, spijsverteringsklachten, menstruatieklachten, slapeloosheid, vocht vasthouden en de meeste chronische en acute ziekten.