Telefoonnummer

0513-624914

E-mail

info@praktijkwaterlander.nl

Openingstijden

Ma&Wo 9-18.30 uur Di&Do 9-17.00 uur

Dorn Therapie is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling. Zeer effectief bij klachten die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. Dorn Therapie geeft geen ongewenste bijwerkingen, is ongevaarlijk en zeer effectief bij: 

– voetproblemen
– knieklachten
– heupklachten
– bekkeninstabiliteit
– lage rugpijn
– scoliose (zijwaartse kromming van de wervelkolom )
– schouderklachten
– nekklachten
– hoofdpijn
– maagklachten
– darmklachten
– blaasproblemen
– whiplash
– hernia

Pijnvrij en langdurig herstel

Krom en door pijn geplaagd komen ze binnen. Recht en pijnvrij gaan ze de deur weer uit. Dat is vaak het gevoel van mensen na een behandeling bij mij.

Op een zachte, gevoelvolle, maar ook krachtige manier schuif ik de verschoven wervels en gewrichten weer in hun ideale positie terug. Zo los ik ook een bekkenscheefstand op. In combinatie met eenvoudige zelfhulpoefeningen volgens de Dorn-methode zorgt dit voor een langdurig herstel.

Correctie beenlengteverschil

De basis van Dorn Therapie is altijd de correctie van het beenlengteverschil. De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren niet even lang zijn, is het bekken uit balans, met als gevolg bekkenscheefstand.

Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. De botten zijn wel even lang, maar één been lijkt langer door meer afstand in het heupgewricht (slechts zelden is het beenlengteverschil het gevolg van een operatie of geboorteproblemen). Het is belangrijk dit beenlengteverschil te verhelpen, omdat het anders voor veel klachten kan zorgen. Het leidt vaak tot heiligbeenscheefstand (daarop staat de wervelkolom), met allerlei chronische problemen: krommingen in de wervelkolom (scoliose), lage rugklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen en nekklachten. Veel gezondheidsproblemen vinden hun oorsprong in de rug. Een verschoven wervel kan veel klachten veroorzaken.

Vaak krijgen mensen te horen: je been is te kort, doe maar een verhoging onder je schoen. Dit stabiliseert echter de bekkenscheefstand, die enorme heupklachten en lage rugklachten tot gevolg kan hebben. Dorn therapie is erop gericht het te lange been korter te maken en beide benen op gelijke lengte te krijgen en te houden.

Contra indicaties

– Cliënt moet wel kunnen staan, omdat hij of zij met armen en benen moet kunnen zwaaien.
– Direct na een ongeluk i.v.m. de mogelijkheid op breuken. 6 tot 8 weken na de tijd kan er rustig gaan worden behandeld. Dit geldt ook voor na een operatie zoals aan heup of knie.
– In geval van koorts of bij acute ontsteking moet worden gewacht tot de temperatuur is gezakt.
– Bij verlammingsverschijnselen moet eerst een neurologisch onderzoek worden gedaan. Daarna kan na goedkeuring van de arts voorzichtig gaan worden behandeld.
– Voorzichtigheid is geboden bij langdurig gebruik van Cortison, omdat dit de breekbaarheid van de botten verhoogt.
– Ben je zwanger of bezig om zwanger te worden, dan moet je dit altijd bij mij melden.