WhatsApp Telefoonnummer

+31622284049

E-mail

info@praktijkwaterlander.nl

Openingstijden

Ma 8.30 – 18.00 uur, Wo 8.30 – 18.00 uur, Do 8.30 – 17.00 uur

03-05-2023

Veilig Drinkwater

Gratis lezing over hoe water hoort te zijn!

Nederlandse drinkwaterbedrijven kunnen het grootste deel van de vervuiling uit het water filteren. Daarmee doen we het in Nederland erg goed in vergelijking met andere landen. Ze kunnen echter niet alles uit het water halen. Er blijven nog steeds kleine hoeveelheden achter. Denk hierbij aan medicijn- en hormoonresten, chemicaliën, pesticiden, lood, microplastics, PFAS en bijvoorbeeld de stoffen die bij het GenX proces gebruikt worden.

Ben je geïnteresseerd hoe je in het dagelijkse leven het zuiveren en vitaliseren van water eenvoudig zelf kunt toepassen? Wil je ook weten wat de wonderlijke eigenschappen zijn van water?

Geef je dan op voor de gratis lezing!

Marcel Luijdijk van Tradline heeft 23 jaar ervaring op dit vlak. Hij neemt je mee met de reis die water maakt, vanaf het moment dat het op de aarde valt tot aan de manier waarop water gefilterd wordt. Hij laat hierbij filterprocessen zien die de drinkwaterbedrijven gebruiken en hoe je met verschillende soorten filters een groot deel van de reststoffen er uit kan halen en daarmee zelf schoon en gezuiverd drinkwater kan maken.

De lezing wordt gegeven op vrijdag 9 juni om 20.00 bij Praktijk Waterlander in Oudehaske

Adres; Jousterweg 191, 8465 PE Oudehaske

Tel; 06-22284049

Graag opgeven via info@praktijkwaterlander.nl

26-01-2023

Oil pulling

Een goede spijsvertering is erg belangrijk ter voorkoming van maag en darm problemen.

De spijsvertering beging al in de mond. Door te kauwen komt amylase vrij. Hiermee begint de vertering van koolhydraten. Een goede mondhygiëne is daarom belangrijk voor de vertering.

Natuurlijk is gezonde voeding belangrijk voor je spijsvertering, maar ook een goede mondhygiëne.

Ondanks goed poetsen en flossen heeft ongeveer 90% van de bevolking last van tandbederf, wat invloed op je spijsvertering heeft.

Door simpelweg de gezondheid van je gebit en tandvlees te verbeteren, kun je veel chronische problemen oplossen. Nog vaker tandenpoetsen of flossen levert niets op. Oil pulling wel. Het is een eeuwenoude methode om je mond te reinigen en een van de krachtigste manieren die er in de geneeskunde bestaan om je lichaam te reinigen en  je gezondheid te verbeteren. Tegelijkertijd is oil pulling zo eenvoudig en veilig, dat het zelfs voor kinderen vanaf 5 jaar gebruikt kan worden. Het verbeterd je totale gezondheid, garandeert een frissere adem, wittere tanden en gezond tandvlees en voorkom je dus vele problemen in je spijsvertering.

Hoe werkt oil pulling: Voordat je gaat tandenpoetsen neem je een schepje kokosolie in je mond. Deze laat je lekker in je mond even smelten en laat je het ongeveer 20 heen en weer gaan. Intussen kun je je bijvoorbeeld gaan omkleden, toilet bezoeken, douchen enz. Daarna spuug je het uit en spoelt je mond met water na. Hierna kun je gewoon je tanden poetsen. In het begin kan het even wennen zijn.

Ik doe het zelf al geruime tijd en merk dat mijn gebit niet zo geel meer is, mijn tanden gladder, minder tandsteen en mijn tong weer mooi roze is. Daarnaast voel ik ook duidelijk dat het hele verteringsproces ook beter verloopt.

Wel is het voor een goed resultaat belangrijk om de biologische ontgeurde kokosolie te gebruiken, omdat dit de meest zuiver is.

Kokosolie kun je natuurlijk voor meer dingen gebruiken. Voor bakken en of frituren is kokosolie de meest gezonde vorm. Ook werkt het super als dag crème, make-up reiniger, om je tanden mee te poetsen en je kunt er zelfs je haar mee wassen.

Mocht je klachten met je spijsvertering hebben zoals:

 • Opgeblazen gevoel in je buik direct na het eten
 • Na de maaltijd een vol gevoel alsof het voedsel niet verder wil gaan
 • Stinkende ontlasting met onverteerd voedsel en veel gasvorming
 • Een explosieve stoelgang
 • Soms schuimende en slijmerige ontlasting
 • Winderigheid
 • Bolle uitpuilende buik met onduidelijke klachten
 • Pijn in de buik meestal ter hoogte van de navel

Dan kan ik samen met jouw kijken waar het probleem zich bevind en kan ik je advies geven over voeding en supplementen. Maak hiervoor gerust een afspraak.

12-12-2022

Vanaf nu ook oorkaars therapie mogelijk bij mij in de praktijk!

Wat is de werking van een oorkaars?

Dankzij het ‘schoorsteen-effect’ ontstaat er een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang en een vibratie van de luchtzuil door de werking van de vlam. Hierdoor wordt het trommelvlies licht gemasseerd, hetgeen een drukregulatie in het middenoor tot gevolg heeft. Patiënten spreken van een weldadig, bevrijdend en lichter gevoel in de hoofd-oorregio.

Bij de verdere verbranding, speciaal na het ‘omklappen’ van het verbrande gedeelte, intensiveert de warmte en ontstaat een licht pulserende overdruk in de uitwendige gehoorgang. De aangename warmte intensiveert verhoogt de perifere doorbloeding, activeert het immuun-afweersysteem en verbetert de ontslakkende werking van de lymfevaten. De damp van de verbrande kruiden diffundeert door het trommelvlies en bereikt het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti.

Het is een aanvullende therapie met een zeer brede werking, die gebruikt kan worden in het verbeterproces van allerlei oor-, neus-, keelklachten en (andere) hoofdklachten, zoals migraine. De therapie houdt in dat de oren gereinigd worden met behulp van een, speciaal voor dit doel, vervaardigde holle kaars

De kaars steekt slechts voor een klein gedeelte in het oor. Dit is geheel pijnloos. Het merendeel van de kaars steekt uit het oor. 

Voor alle duidelijkheid: de kaars wordt niet in zijn geheel opgebrand, maar tot ca. 10 cm boven de gehooringang. 

De behandeling met oorkaarsen kan worden ingezet bij diverse omstandigheden. Deze is het meest effectief bij:

 • Frequente ontstekingen in, of irritaties aan keel-, neus-, voorhoofd- en bijholten
 • Oorpijn, Oordruk, het dichtslaan van het oor
 • Keelpijn, beginnende verkoudheid
 • Griep
 • Verminderde lokale doorbloeding en stofwisseling
 • Overmatige prikkelbaarheid
 • Stress symptomen, maar ook nervositeit
 • Slapeloosheid
 • Doofheid, oorsuizing en oorruizen
 • Hoofdpijn, migraine
 • Sinusitis, rhinitis
 • Ontstoken amandelen
 • Vegetatieve storingen
 • Verstopping

100% gemaakt van natuurlijke grondstoffen

De oorkaarsen die ik in mijn praktijk gebruik, worden gemaakt van natuurzuivere katoen. Deze wordt tot een cilinder gerold en daarna gedrenkt in zuiver bijenwas. Ook wordt hij vermengd met verpulverde kruiden volgens het originele recept van de Hopi indianen, die dit eeuwen geleden al gebruikten in de natuurgeneeskunde. Daar zit onder andere in:

 • Honingextract
 • Etherisch extract van salie
 • Hertshooi
 • Kamille

Het receptuur van de Biosun oorkaarsen is in de loop der jaren na onderzoek verder verbeterd. Zo wordt thans een speciale reinigingstechniek toegepast waarmee het katoen ontdaan wordt van mogelijke pentachloorphenol (PCP)- resten. Ook zijn deze oorkaarsen voorzien van een speciale filter. Dit filter voorkomt dat verbrandingsresten in de gehoorgang terechtkomen. De rechte cilindrische  vorm van de oorkaarsen belet het te ver insteken van de kaars in de uitwendige gehoorgang en het verzamelen van gesmolten was in een tapse punt, waaruit de was op het trommelvlies zou kunnen druipen.

De originele BIOSUN – oorkaars is een natuurproduct, nog heden naar traditioneel recept van de Hopi – Indianen zorgvuldig en deels met de hand vervaardigd.

Waardevolle honingextracten, natuurzuivere katoen en werkzame, geneeskrachtige Indiaanse kruiden in poedervorm, waaronder vooral salie, hertshooi en kamille, garanderen een constante, hoge kwaliteit.

Toepassing van oorkaarsen word afgeraden bij een geperforeerd trommelvlies, in geval van allergische reactie,  bij oorontstekingen als otitis media of externa, bij mastoiditis, bij geïmplanteerde gehoorbeentjes bij eczeem of schimmel–infecties en bij epilepsie–patiënten.

24-08-2022 Rouwen

Het is momenteel erg opvallend hoeveel mensen die in de rouw zijn mij tegenwoordig weten te vinden. Nu zul je wel denken, wat kun jij mensen die in de rouw zijn nou bieden.

Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier, maar dat je dan niet lekker in je vel zit is voor iedereen wel duidelijk en ook erg logisch. Je bent iemand voorgoed kwijt die niet meer terug komt en je verschrikkelijk mist, maar je kunt ook rouwen omdat je bent gescheiden, of iemand in je omgeving erg ziek is en niet meer dezelfde is die hij zei was. De 1 heeft hiervoor meer tijd nodig dan de ander. Weer een ander gaat in de overlevingstand en gaat later pas rouwen. Het is allemaal oké. Jij rouwt op jouw manier. Nu heb ik geen opleiding gedaan voor rouwverwerking, maar ik ben gelukkig wel mens. En doordat ik nu diverse rouwende mensen in mijn praktijk heb mogen behandelen heb ik mogen ervaren dat mijn behandelingen erg ondersteunend kunnen zijn in het rouw proces.

Bij mij kun je dan terecht voor een luisterend oor en behandeling om je weer te laten ontspannen, te leren voelen en weer in je lijf te komen. De behandeling wordt helemaal aangepast op jouw behoefte van dat moment en wat bij jou past. Je kunt dan denken aan massage, voetzone reflex therapie, access bars, bodyproces, maar ook dorn therapie is mogelijk als er lichamelijke klachten zijn. We gaan samen aan de slag zodat jij jezelf weer terug kan vinden. Ik help je graag.

28-06-2022 Cuppen

Een poosje geleden kreeg ik de vraag binnen of ik ook aan cupping doe. Dit blijkt momenteel nogal een hype te zijn. Zeker doe ik aan cupping. Ik pas dit al 11 jaar toe, meestal in combinatie met mijn behandelingen. En ja ook het gehele lichaam kan gecupt worden. Inmiddels vallen de aanvragen hiervoor aan de lopende band binnen. Daarom in deze blog wat meer aandacht voor het cuppen.

Wat is cupping?

Cupping is een techniek waarbij de huid wordt aangezogen, je huid trekt vacuüm. De kracht van vacuüm is heel sterk waardoor het direct zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding en van de levensenergie. Deze  methode is al eeuwen oud en heeft zijn oorsprong vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde.

In de zomer komen er vele dames langs voor een cupping cellulitis behandeling, want door het cuppen wordt je onderhuid bindweefsel strakker en afvalstoffen worden afgevoerd, het is een echte Detox voor je lijf. Een cups massage zorgt er ook voor dat vocht in de benen kan worden afgevoerd, hierdoor worden je benen slanker en strakker.

In het gezicht cuppen kan ook. Door het gezicht regelmatig te cuppen is het net alsof je een intensieve bindweefsel massage krijgt. De huid wordt rood, doorbloed en je gezicht krijgt een liftend effect, waardoor de collageen aanmaak wordt gestimuleerd. (mini Facelift)
Het cuppen ziet er op het eerste gezicht wat freaky uit, maar de werking is zeer krachtig. Het is een hele mooie aanvulling op de lichaamsgerichte behandelingen. Het versterkt namelijk de spieren en vermindert tegelijkertijd hardnekkige spierspanningen en – knopen. Ook wordt het lymfesysteem geactiveerd en het lichaam ontspant. Cuppen is effectief tegen stress en zorg dat emotionele blokkades ruimte krijgen. Door de afvoerende werking kun je vele klachten oplossen. Een detox voor je lichaam & geest!

Topsporters zijn dol op cupping. Het heeft namelijk een medische en cosmetische werking. De zuigkracht geeft de bloedcirculatie een boost en reikt tot in het dieper gelegen weefsel om alle opgeslagen spanning en afval in het lichaam op te ruimen. Deze behandeling zal dus niet alleen je klachten aanpakken, maar het lichaam ook nog eens verstrakken en volledig laten ontspannen.

Cupping is zeer geschikt bij klachten als burn-out en stress, vermoeidheidsklachten, pijnlijke en vastzittende spieren, schouder en nekklachten, rugklachten, doorbloedingsstoornis, overbelasting, reuma, astma, migraine, cellulitis, littekens, vochtophopingen, ontstekingsremmend en emotionele blokkades.

 

25-04-2022 Vitals verkooppunt

Praktijk Waterlander is officieel verkooppunt van Vitals. Vitals is een bedrijf dat vele voedingssupplementen verkoopt. Ik heb in de praktijk diverse supplementen van Vitals op voorraad staan. Heb ik niet op voorraad, dan bestel ik het graag voor je. Voor informatie, kijk gerust even op www.Vitals.nl. Het is ook mogelijk om zelf via Vitals te bestellen. Dan kun je de Kortingscode: waterlander gebruiken

2021 Vitakruid verkooppunt

Praktijk Waterlander is officieel verkooppunt van Vitakruid. Vitakruid is een bedrijf dat vele voedingssupplementen verkoopt. Ik heb in de praktijk diverse supplementen van Vitakruid op voorraad staan. Heb ik niet op voorraad, dan bestel ik het graag voor je. Voor informatie, kijk gerust even op www.vitakruid.nl

2021 Zechsal verkooppunt

Praktijk Waterlander is officieel verkooppunt van Zechsal Magnesium producten. Informeer naar welke producten er op voorraad zijn. Wil je bestellen via www.zechsal.nl dan kun je de praktijkcode: WATERLANDER gebruiken en ontvang je bij iedere bestelling 10% korting.

2021 Workshop Schröpfen

De techniek van Schröpfen pas ik veel toe in mijn praktijk. Vanaf nu is het ook mogelijk om hierin een workshop bij mij te volgen, om het zelf te leren toepassen in huiselijke sfeer.

De workshop is mogelijk op een door ons te plannen moment. Minimaal 2 personen en maximaal 6 personen.

De kosten zijn €35.00 per persoon. Kosten van eventueel aan te schaffen Schröpf glazen zijn hierbij niet inbegrepen. De prijs van Schröpf glazen is €17,50 per stuk.

Wil je weten wat Schröpfen allemaal doet? Klik dan op deze link.