Redactioneel stuk in de Heerenveense Courant! november 2017

ingevoerd op 15-11-2017

Praktijk Waterlander: vanuit rust werken aan ontspanning

Esther Waterlander is eigenaresse van Praktijk Waterlander in Heerenveen. Daar biedt zij verschillende therapieën aan, zoals Dorn therapie, schröpfen, breuss massage, voetzonereflex therapie en ontspanningsmassage.

Cliënten die binnenstappen bij Praktijk Waterlander hebben soms al een heel traject bij andere therapeuten achter de rug. ,,Veel mensen die bij mij komen hebben last van hun (onder)rug, nek, heupen of knieën”, vertelt Esther. ,,De oorzaak daarvan kan zijn een beenlengteverschil, een veel voorkomend probleem.”

Esther legt uit dat ze in dat geval Dorn therapie toepast. ,,Met deze zachte wervel- en gewrichtsbehandeling corrigeer ik het beenlengteverschil.”

Esther vertelt dat cliënten die soms letterlijk kromlopen van de pijn, dankzij de Dorn therapie vaak weer recht en pijnvrij door het leven kunnen gaan. ,,Ik kan niet altijd alle pijn wegnemen, maar het liefst natuurlijk wel zoveel mogelijk.”

Naast de puur lichamelijke klachten die Esther tegenkomt ziet ze ook dat langdurige stress en spanning hun tol eisen. ,,Mensen bouwen door diverse oorzaken spanning op in hun lijf en dat uit zich dan in rug-, nek- en schouderklachten.”

Voor sommige cliënten levert een eerste bezoek aan de praktijk al spanning op. ,,Er zijn mensen die, om wat voor reden dan ook, moeite hebben met aanraking. Ik vind het belangrijk om hen te laten weten dat ik altijd werk vanuit rust, respect en veiligheid. Ik maak voor iedereen ruim voldoende tijd.”

Esther gebruikt vaak een combinatie van de therapieën en behandelingen waar ze inmiddels jarenlange ervaring mee heeft. Kijk voor meer informatie daarover op de website of neem persoonlijk contact op.

Praktijk Waterlander
Heideburen 27 in Heerenveen
Tel. 0513-624914
www.praktijkwaterlander.nl

 

Krant advertentie Krant advertentie
Krant readctioneel Krant readctioneel