Interview Sport Impuls maart 2017

ingevoerd op 16-03-2017

Praktijk Waterlander brengt je weer in balans

 

Als sporter ben je iedere dag bezig met je lichaam en je gezondheid. Om optimaal te kunnen presteren is een goede balans essentieel. ”Lichamelijke gezondheid gaat hand in hand met geestelijke balans”, vertelt Esther Waterlander. In haar praktijk gaan inspanning en ontspanning dan ook moeiteloos samen.

 

Wie lekker in zijn vel zit, kan de wereld aan. Dat merk je zowel geestelijk als lichamelijk. Een optimale balans is dan ook de basis voor een gezond lichaam. Oftewel: de zoektocht naar de juiste mix tussen inspanning en ontspanning. “Maar met de hectiek in ons dagelijkse leven schiet ontspanning er nog wel eens bij in”, merkt Esther. “Ieder mens heeft stress en spanning en dat is niet erg, zolang je er maar voor zorgt dat er ontspanning tegenover staat.”

 

Combinatie van behandelingen

In haar praktijk zorgt Esther met vele verschillende massages en therapieën voor herstel van deze natuurlijke balans. “Ik ben gespecialiseerd in de Dorn therapie, waarmee ik je letterlijk weer recht kan zetten”, legt ze uit. “Scheefstand van het lichaam is in veel gevallen de oorzaak van rug- en heupklachten.” Daarnaast ziet Esther het aantal nek- en schouderklachten groeien. “De reden daarvan is vaak dat mensen te veel hooi op hun vork nemen, doordat ze het te druk hebben of emotionele ballast meedragen.”

 

Geen mens is gelijk en dat geldt ook voor de oplossing voor de klachten waarvoor je bij Esther kunt aankloppen. “Ik werk veel met behandelcombinaties tussen bijvoorbeeld Dorn therapie, schröpfen en Breuss Massage. Veel mensen hebben hier nog nooit van gehoord. Ik merk dat ze het prettig vinden om aan den lijve te ondervinden welke behandeling bij hen past. Vandaar dat ik vaak voorstel om verschillende methoden te proberen en zo gaandeweg te ontdekken wat voor jou werkt.”

 

Terug naar de basis

Wie wil kan na de behandeling nog even lekker blijven liggen voor een heerlijke voetzonereflex,- magneet- en ontspanningsmassage. “Daarmee behandel ik zowel lichaam als geest”, lacht Esther. “Doel is om het lichaam weer terug te brengen bij de basis. Daarvoor heb je een opgeruimd hoofd nodig. Vandaar dat een ontspanningsmassage uitstekend samen gaat met een behandeling waarbij ik vooral de lichamelijke klachten behandel.”

 

Sinds kort heeft Esther ook de holistische massage aan haar specialiteiten toegevoegd. “Daarbij kijk ik naar de gehele mens”, legt ze uit. “Lichaam en geest, alles is met elkaar verbonden. Bij iemand met rugklachten behandel ik niet alleen de rug, maar het gehele lijf. Wanneer de basis goed is, kan de rest van het lichaam zich ook herstellen. Wanneer je je slechts focust op één onderdeel is het dweilen met de kraan open.”

 

Een veilig en prettig gevoel

Al zes jaar lang is deze persoonlijke aanpak Esther’s belangrijkste visitekaartje. ”Mijn kracht zit in de tijd die ik voor mensen neem. Ik luister zonder een oordeel te hebben, waardoor je bij mij helemaal jezelf kunt zijn. Daarvoor is een veilige, prettige omgeving onmisbaar. Je moet je per slot van rekening letterlijk en figuurlijk bloot durven geven.”

 

Foto Impuls Foto Impuls