Interview Heerenveense Courant van december 2017

ingevoerd op 16-03-2017

Praktijk Waterlander: gun jezelf zo nu en dan ontspanning

 

Dorn therapie, schröpfen en breuss massage. Geen termen die snel een belletje doen rinkelen, tenzij je je er in verdiept hebt. Esther Waterlander deed dat en nu is zij eigenaar van een goedlopende praktijk aan de Heideburen in Heerenveen. ,,Ieder mens heeft stress en spanning”, zegt Esther. ,,Dat is niet erg, zolang je er voor zorgt dat er zo nu en dan ontspanning tegenover staat.”

 

Spanning en ontspanning

We leiden over het algemeen een vrij hectisch bestaan. Er moet veel en zeker met december voor de deur, moet er steeds meer. Om in balans te blijven zou er zo nu en dan iets tegenover die spanning mogen staan. Een therapie of massage bij Praktijk Waterlander kan veel verlichting geven, of je nu pijnklachten hebt of niet.

 

Verschillende behandelingen

Esther biedt in haar praktijk vele verschillende massages en therapieën. De Dorn therapie, schröpfen en de breuss massage zijn er alle drie, ieder op zijn eigen manier, op gericht het lichaam als het ware weer terug te brengen bij de basis. Naast deze drie vormen van therapie, biedt Esther Waterlander in haar praktijk ook voetzone reflex,- magneet- en ontspanningsmassage aan.

 

Tijd en aandacht

,,Ik ben ooit begonnen met de Dorntherapie en tegenwoordig pas ik die eigenlijk altijd toe in combinatie met schröpfen en breuss, omdat dat werkt. Het meest belangrijke in mijn werk is en blijft, dat ik altijd gericht op de behoeftes en de klachten van de cliënt werk. Het je bewust worden van je lijf, terug keren in jezelf door aanraking en aandacht. Ik vind het belangrijk dat mensen zich bij mij veilig genoeg voelen om in de ontspanning te kunnen gaan. Wanneer dat lukt, weet ik weer dat ik de leukste baan heb die er is.” www.praktijkwaterlander.nl. 

Foto Heerenveense Courant Foto Heerenveense Courant